Нацрада продовжила на два тижні прийом заяв від ВГО для участі у формуванні Наглядової ради НСТУ

16:36,
30 Жовтня 2014
2125

Нацрада продовжила на два тижні прийом заяв від ВГО для участі у формуванні Наглядової ради НСТУ

16:36,
30 Жовтня 2014
2125
Нацрада продовжила на два тижні прийом заяв від ВГО для участі у формуванні Наглядової ради НСТУ
Національна рада оголосить повторний прийом заяв від всеукраїнських громадських об’єднань (ВГО) для їх участі в конференціях з обрання Наглядової ради суспільного мовника, який триватиме з 6 по 20 листопада. Рішення щодо внесення змін до календарного плану підготовки та проведення конференцій ухвалено на засіданні регуляторного органу 30 жовтня.

Причиною такого рішення, за словами голови Національної ради Юрія Артеменка, стало те, що для участі в конференціях надійшло мало заяв від громадських організацій. «Рішення продовжити прийом прийнято, бо надійшло замало заяв – трохи більше 30, а згідно із законом має бути проведено 9 різних конференцій ВГО, і в кожній конференції мають брати участь по 5 представників від ГО. На жаль, такої кількості не набрали. Чи не вистачило часу, чи люди були зайняті у виборчій кампанії», - повідомив пан Артеменко.

Крім того, до Нацради звернулася низка громадських організацій – Інститут медіа права, ГО «Телекритика», Інститут масової інформації та МГО «Інтерньюз-Україна» – з проханням продовжити термін прийому заяв від ВГО.

Публікація оголошення про повторний прийом заяв від всеукраїнських громадських організацій очікується 5 листопада в газеті «Урядовий кур’єр».

Повторно заяви від ВГО прийматимуться з 6 по 20 листопада. При цьому, заяви, які були подані ВГО за попередній строк – з 15 по 28 жовтня – залишаються чинними, заново подавати документи організаціям не потрібно.

З 20 листопада по 3 грудня відбуватиметься оцінка відповідності ВГО та делегованих ними кандидатів вимогам, визначеним законом «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».

Самі конференції за новим планом мають тривати в січні-лютому 2015 року в таких галузях:

- освіти – 19 січня;

- науки – 21 січня;

- фізичного виховання та спорту – 23 січня;

- журналістики – 26 січня;

- правозахисній – 28 січня;

- захисту інтересів дітей та молоді – 30 січня;

- творчій – 2 лютого;

- місцевого самоврядування – 4 лютого;

- захисту прав осіб з особливими потребами – 6 лютого.

За словами Юрія Артеменка, продовження прийому заяв від ВГО і зміни в календарному плані не впливають на процес створення суспільного мовлення, оскільки й так затягується створення юридичної особи – Національної суспільної телерадіокомпанії України.

«Суспільне мовлення»

Фото УНІАН

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду