На Першому національному обговорили модель НСТУ

14:19,
15 Жовтня 2014
1234

На Першому національному обговорили модель НСТУ

14:19,
15 Жовтня 2014
1234
На Першому національному обговорили модель НСТУ
Створення НСТУ – це спільний процес представників НТКУ, НРКУ та обласних ДТРК. Про це йшлося на засіданні робочої групи зі створення суспільного мовлення. Загалом робоча група працювала з 13-го по 15 жовтня. Учасники проаналізували попередню роботу та напрацьовані матеріали, обговорили регіональну модель НСТУ, технічні та технологічні аспекти НСТУ, програмне наповнення та питання контенту, структуру організації та персонал.

У засіданнях взяли участь представники Першого національного, Українського радіо, десяти ОДТРК, «Громадського радіо» міжнародні експерти: радник з питань медіа у Європейській мовній спілці (ЄМС) Борис Берґант, старший експерт компанії PUM (Нідерланди) Руурд Б’єрман та експерт Deutsche Welle (DW) та Баварського суспільного мовника Йоханнес Гроцкі.

У коментарі «Телекритиці» заступник генерального директора НТКУ Вікторія Романова зазначила, що немає зворотнього зв’язку від регіональних мовників. «Заступник гендиректора НТКУ Дарина Юровська у вересні презентувала модель НСТУ і попросила надсилати свої пропозиції. На жаль, їх так і не було надіслано. Представники ОДТРК на всіх зустрічах кажуть, що у них є напрацювання і пропозиції. Ми  просимо їх прислати у письмовому вигляді, але поки що ніхто цього не зробив», – сказала вона.

За словами Вікторії усіх в першу чергу цікавить питання структури НСТУ та кількості персоналу. «Але треба йти від контенту. Визначити скільки і яких програм потрібно, тоді буде зрозуміло, скільки треба людей, і який бюджет», – зауважила Вікторія Романова.

15 жовтня учасники робочої групи визначили наступні завдання та строки їх виконання, обговорили потреби залучення експертів.

«Суспільне мовлення»

Фото Світлани Остапи

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду