У Верховній Раді зареєстровано законопроект про вилучення ОДТРК з закону про СМ

14:21,
12 Серпня 2014
2020

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про вилучення ОДТРК з закону про СМ

14:21,
12 Серпня 2014
2020
У Верховній Раді зареєстровано законопроект про вилучення ОДТРК з закону про СМ
11 серпня у Верховній Раді зареєстровано законопроект №4462а «Про внесення змін до Закону України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України" щодо вилучення з переліку державних мовників, на базі яких буде створюватися Національна суспільна телерадіокомпанія України, обласних державних телерадіокомпаній», ініційований депутатом Романом Іликом від «Батьківщини».

Наразі законопроект опрацьовується в Комітеті з питань свободи слова та інформації.

В документі два пункти, якими пропонується вилучити згадки про обласні державні телерадіокомпанії з другої частини статті 1 і другої, третьої та четвертої частин статті 17. Ознайомитись із текстом закону в актуальній редакції можна тут.

Нагадаємо, представники українських ОДТРК, обласних відділень Національної спілки журналістів, а також місцевої та регіональної влади масово висловлювалися про те, що не вважають правильним трансформувати регіональне державне мовлення в суспільне, принаймні поки що. Наприклад, під час конференції «Трансформація державного мовлення в суспільне: шляхи та проблеми», організованої НРКУ 9 липня в Києві, більшість присутніх представників ОДТРК висловилися за збереження державного мовлення в регіонах і викреслення мережі ОДТРК з закону про суспільне мовлення, наприклад, Вінницька й Одеська ОДТРК. Раніше про негативне ставлення до ліквідації державного регіонального мовлення заявила Рівненська НСЖУ та учасники круглого столу «Роль суспільного телебачення у висвітленні життєдіяльності регіонів», проведеного в Харкові. Пропозицію прибрати ОДТРК з закону про суспільне мовлення висловив сектерар НСЖУ Сергій Омельчук, а також про це заявила Запорізька ОДТРК. Також це пропонують представники Волинської області та Полтавської.

Джерело: Суспільне мовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
espreso.tv/new
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду