Михайло Калініченко: «Ми породжуємо жебрака в образі суспільного мовлення

Михайло Калініченко: «Ми породжуємо жебрака в образі суспільного мовлення

15:50,
8 Серпня 2014
2026

Михайло Калініченко: «Ми породжуємо жебрака в образі суспільного мовлення

15:50,
8 Серпня 2014
2026
Михайло Калініченко: «Ми породжуємо жебрака в образі суспільного мовлення
Михайло Калініченко: «Ми породжуємо жебрака в образі суспільного мовлення
Керівник Черкаської обласної державної телерадіокомпанії «Рось» Михайло Калініченко занепокоєний тим, що неграмотне впровадження закону про суспільне мовлення може знищити регіональні ТРК. Про це він розповів у коментарі Черкаській обласній організації НСЖУ.

На думку  Михайла Калініченка, альтернативи громадському мовленню сьогодні не існує, але підхід до його створення сам по собі абсурдний. Очільник Черкаської ОДТРК вважає утопічною ідею створення одного каналу на основі  самодостатніх структур, про які йдеться в Законі «Про Суспільне телебачення і радіомовлення в Україні», зокрема регіональних мовників.

«Якщо ж говорити про обласні телерадіокомпанії, то, коли вони почнуть працювати на Київ,  фактично перестануть існувати. А цього ні в якому разі не можна допустити, бо якщо їх буде зруйновано, то вони вже ніколи не відновляться. Гадаю, що суспільне мовлення в першу чергу варто створити на основі УТ-1 та каналу «Культура».  Згодом обласні телерадіоканали можуть стати платформою для створення каналів громадської думки», – каже пан Калініченко.

Він також підкреслив, що сьогодні на фінансування державного мовлення передбачено 800 млн грн. Це, за його словами, вдвічі менше, ніж потребують центральні телеканали.

«З недосконалою законодавчою базою та недостатнім фінансуванням ми породжуємо жебрака в образі суспільного мовлення», – впевнений Михайло Калініченко.

Схожу позицію демонструють й інші представники ОДТРК. Нагадаємо, під час конференції «Трансформація державного мовлення в суспільне: шляхи та проблеми», організованої НРКУ 9 липня в Києві, більшість присутніх представників ОДТРК висловилися за збереження державного мовлення в регіонах і викреслення мережі ОДТРК з закону про суспільне мовлення, наприклад, Вінницька й Одеська ОДТРК. Раніше про негативне ставлення до ліквідації державного регіонального мовлення заявила Рівненська НСЖУ та учасники круглого столу «Роль суспільного телебачення у висвітленні життєдіяльності регіонів», проведеного в Харкові. Пропозицію прибрати ОДТРК з закону про суспільне мовлення висловив сектерар НСЖУ Сергій Омельчук, а також про це заявила Запорізька ОДТРК. Також це пропонують представники Волинської області.

Джерело: Суспільне мовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
procherk.info
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду