Представник Черкаської ОДТРК: «Державне мовлення треба лишити. А раптом суспільне не вдасться?»

18:27,
11 Липня 2014
2102

Представник Черкаської ОДТРК: «Державне мовлення треба лишити. А раптом суспільне не вдасться?»

18:27,
11 Липня 2014
2102
Представник Черкаської ОДТРК: «Державне мовлення треба лишити. А раптом суспільне не вдасться?»
Заступник директора ТО «ЧСН» (Черкаська служба новин) Олександр Чернега вважає, що створюючи суспільне мовлення, державне варто зберегти як альтернативу. Про це він заявив на конференції «Трансформація державного мовлення в суспільне: шляхи та проблеми».

«Якщо сьогодні, коли йде війна, коли ми програємо інформаційну війну, робити таку реформу – створювати суспільне мовлення – і не передбачити в цьому ролі ОДТРК, то це буде злочин проти українського народу. Тому що якщо залишити громаду без телебачення, то її голос ніде не почують», – заявив Олександр Чернега.

Представник Черкаської ОДТРК, як і більшість його колег з регіонів, вважає, що ліквідувати державне мовлення в регіонах не можна, оскільки це тягне за собою ризик лишити в складних обставинах регіональні громади без інформаційного майданчику: за словами пана Чернеги, впровадження суспільного мовлення, як і інші реоформи в України, може бути провалене. Окрім того, він висловив стурбованість долею тисяч працівників українських ОДТРК. При цьому він запропонував створити окремо мережу громадських мовників:

«Ми пропонуємо законотворцям внести проект закону про громадське мовлення – саме громадське. Я думаю, що з закону про суспільне мовлення треба видалити положення про ліквідацію ОДТРК. Держава не повинна зараз жартувати з такою категорією фахівців. Можна сказати, ми працівники ідеологічного фронту, і від нашої позиції буде залежати, можливо, майбутня доля держави.  Я думаю, що роблячи реформу, необхідно спочатку створити суспільне мовлення, а державне лишити як альтернативу. А раптом воно не вдасться? А викинути на смітник історії понад 10 тисяч співробітників – і чим ми будемо займатися? Це риторичне питання», – каже представник ОДТРК.

Нагадаємо, під час конференції «Трансформація державного мовлення в суспільне: шляхи та проблеми», організованої НРКУ 9 липня в Києві, більшість присутніх представників ОДТРК висловилися за збереження державного мовлення в регіонах і викреслення мережі ОДТРК з закону про суспільне мовлення, наприклад, Вінницька й Одеська ОДТРК. Раніше про негативне ставлення до ліквідації державного регіонального мовлення заявила Рівненська НСЖУ та учасники круглого столу «Роль суспільного телебачення у висвітленні життєдіяльності регіонів», проведеного в Харкові. Пропозицію прибрати ОДТРК з закону про суспільне мовлення висловив сектерар НСЖУ Сергій Омельчук, а також про це заявила Запорізька ОДТРК.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
rosmedia.com.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду