Харківські громадські організації обговорили суспільне мовлення

16:21,
10 Липня 2014
2205

Харківські громадські організації обговорили суспільне мовлення

16:21,
10 Липня 2014
2205
Харківські громадські організації обговорили суспільне мовлення
9 липня у Харкові відбувся круглий стіл на тему «Роль суспільного телебачення у висвітленні життєдіяльності регіонів», ініційований громадськими організаціями Харківської області. Якими саме – не зазначається, але очевидно, що тими, які входять до громадської ради при Харківській облдержадміністрації.

В заході також взяли участь депутат облради, член Комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації Анатолій Вінник, генеральний директор Харківської ОДТРК Сергій Гулевський, начальник відділу по роботі з громадськістю та ЗМІ виконавчого апарату обласної ради Володимир Дягілев, директор Департаменту масових комунікацій Євген Ярошенко. Модерувала засідання член правління Харківського міського творчого об’єднання інвалідів «Інво-прес» Тетяна Дроздова.

Учасники обговорили положення Закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». Як зазначає сайт Харківської облради, в ході обговорення учасники висловлювались на підтримку створення громадського телебачення, але не за рахунок ліквідації регіональних телерадіокомпаній.

Учасники засідання зазначали, що регіонам має бути гарантований ефірний час на суспільному телебаченні. Також висловлювалися позиції, аналогічні до тих, що окреслили представники ОДТРК на організованій НРКУ конференції в Києві: СМ має створюватися паралельно з реформуванням регіональних держаних телерадіокомпаній, які мають продовжувати існувати. При цьому учасники дискусії вважають, що реформувати ОДТРК варто у відповідності до засад суспільного мовлення, враховуючи позитивний досвід країн Європи.

Анатолій Вінник висловив занепокоєння тим, що після реформування ОДТРК, територіальні громади не матимуть змоги повною мірою отримувати інформацію про події в регіоні:

«Чи буде достатньо часу на каналі громадського телебачення приділятись інформуванню громад? Сьогодні Харківська обласна державна телерадіокомпанія виступає зв’язуючою ланкою між владою та людьми. Усі наші пленарні засідання сесій транслюються в прямому ефірі. Чи буде така можливість і надалі?».

У результаті круглого столу було ухвалено за основу резолюцію, пропозиції до якої від громадських організацій приймаються на електронну адресу Громадської ради при облдержадміністрації. Документ у найкоротший термін буде надісланий до центральних органів влади.

Джерело: Харківська обласна рада
 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
oblrada.kharkov.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду