Зараз є унікальна можливість прийняти закон про суспільне телебачення – Наталія Лигачова

10:41,
17 Квітня 2014
1051

Зараз є унікальна можливість прийняти закон про суспільне телебачення – Наталія Лигачова

10:41,
17 Квітня 2014
1051
Зараз є унікальна можливість прийняти закон про суспільне телебачення – Наталія Лигачова
Україна не повинна повторювати помилок 2005 року, коли у політиків не вистачило політичної волі розпочати процес створення суспільного телебачення. Таку думку у прямому ефірі соціального ток-НЕшоу «Київський форум» на телеканалі ZIK висловила медіаексперт, шеф-редактор «Телекритики» Наталія Лигачова.

За словами медіаексперта, громадськість уже навчена гірким досвідом, коли була розроблена програмна концепція і фінансування суспільного ТБ. Але Верховна Рада не прийняла закон, і всі напрацювання виявилися марними. Тому зараз потрібно прийняти «рамковий» закон, який може пройти через Парламент, адже без нього, на думку журналістки, не можна створити суспільне мовлення.

На запитання ведучої, що буде у випадку повторення сценарію, Наталія Лигачова відповіла, що медіа-спільнота буде намагатися тиснути на політиків. Тому що, за її словами, зараз у громадськості з’явився унікальний шанс вплинути на прийняття цього закону.

«Знову будемо тиснути. Є можливість зараз. Я вперше бачу унікальну можливість, коли політики змушені слухати Майдан, тому що те, що відбулося в країні, погано чи добре, але зробив Майдан. Не політики. І зараз вони змушені рахуватися з волею Майдану»,  – наголосила експерт.

Джерело: ZIK

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
dusia.telekritika.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду