Поліція не буде розслідувати марнотратство на BBC

11:42,
26 Серпня 2013
1645

Поліція не буде розслідувати марнотратство на BBC

11:42,
26 Серпня 2013
1645
Поліція не буде розслідувати марнотратство на BBC
Депутат-консерватор Роб Вілсон (Rob Wilson) закликає поліцію до розслідування скандалу щодо шестизначних сум вихідних виплат топ-менеджерам корпорації. Але Скотланд-Ярд вирішив не відкривати кримінальну справу за цим фактом, оскільки в них «недостатньо доказів нечесності або злочинних намірів».

Парламентар, який є відомим критиком суспільного мовника, переконував поліцію розглянути низку випадків виплат колишнім керівникам BBC, які перевищували договірну норму. Він заявив, що поважає негативну відповідь Скотланд-Ярду, але продовжує  звинувачувати BBC у «злодійстві промислових масштабів».

У заяві Скотланд-Ярду зазначено: «Поліція Лондона отримала інформацію про те, що BBC звинувачують у неправомірних діях щодо завеликих вихідних виплат і привілеїв для топ-менеджерів BBC. Ці твердження були ретельно перевірені фахівцями відділу фінансових злочинів. Ми дійшли висновку, що немає достатніх доказів нечесності або злочинних намірів, щоб розпочати кримінальне розслідування».

«Дуже шкода, що правові питання до BBC залишаються без відповіді. Схоже, поліція не готова питати, хоча є всі підстави для занепокоєння», – каже Вілсон, закликаючи корпорацію в такому випадку самостійно провести розслідування.

BBC також зіткнулася з різкою критикою з боку Державного контрольно-ревізійного управління (National Audit Office, NAO) та інших органів, що контролюють суспільні витрати, щодо традицій розрахунків із топ-менеджментом. Керівницто BBC не сперечається з тим, що в системі управління є проблеми, та продовжує розбиратися в історії. Колишній гендиректор BBC і теперішній керівник New York Times Company Марк Томпсон (Mark Thompson), постане перед Комітетом з питань суспільних рахунків (Public accounts committee) разом із теперішнім гендиректором Тоні Холлом (Tony Hall), головою BBC Trust Лордом Паттеном (Lord Patten) та одним із членів правління Ентоні Фраєм (Anthony Fry).

Окрім того, Тоні Холл  замовив у бухгалтерської фірми KPMG дослідження всіх інцидентів, в тому числі виплату близько £500 тис. колишньому наглядачу BBC1 Пітеру Фінчему (Peter Fincham), який покинув корпорацію у 2007 році у зв’язку з тим, що пропустив в ефір документальний фільм, який, на думку громадськості, «спотворює Королеву». А також нещодавнього випадку з колишнім наглядачем BBC2 і BBC4 та завідувачем архівом Ролі Кітінгом (Roly Keating), який, отримавши £375 тис. вихідної виплати, відмовився від неї.

Державне контрольно-ревізійне управління також розглядає ситуацію, але тільки випадки після липня 2010 року, тобто ті, що слідували за доповіддю NAO, де вже було висвітлено ситуацію з £25 млн, виплаченими 150 керівникам BBC.

Джерело: The Guardian

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Stephen Hird/Reuters
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду