Познер вважає, що смерть ОТР ніхто не помітить

11:18,
25 Липня 2013
1877

Познер вважає, що смерть ОТР ніхто не помітить

11:18,
25 Липня 2013
1877
Познер вважає, що смерть ОТР ніхто не помітить
Вчора стало відомо, що суспільне телебачення Росії, запущене у травні 2013, переживає фінансову кризу. Телеведучий Володимир Познер вважає, що ОТР «помре тихо і без драми». За його словами, з самого початку було ясно, що проект не буде жити довго.

Гендиректор ОТР Анатолій Лисенко у вівторок повідомив, що бюджет телеканалу майже вичерпався і шляхів вирішення цієї проблеми поки немає. Раніше було відомо, що глава Росдруку Михайло Сеславінський особисто пожертвував телеканалу 100 тис. рублів, але Лисенко заявив, що ці кошти «не врятують батька російської демократії». Журналіст Микола Сванідзе заявив, що ОТР очікує сумна доля, оскільки у його фінансовій підтримці не зацікавлене ні суспільство, ні влада.

«Для мене було зрозуміло, що це мертвонароджена дитина, що вона жити довго не буде. Чому – я не говорив, тому що я не знав, чи буде це з фінансових причин, або тому що люди просто не будуть його дивитися, або ще з якихось причин, мені було зрозуміло, що нічого з цього в тому вигляді, в якому це було задумано, не вийде», – сказав Познер.

Він не вважає дивним той факт, що в ОТР закінчуються гроші. При цьому навіть якщо влада вважатиме за потрібне ще щось дати, телеканал проіснує ще деякий час, але, зазначає Познер, це наврядчи йому допоможе.

Познер також додав, що завжди вважав, що ОТР в нинішньому вигляді – і за способом фінансування, і за структурою (в сенсі призначення керівника президентом країни) – суперечить самій ідеї суспільного телебачення.

Джерело: РИА Новости
 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Европейский омбудсман (на фото: В. Познер)
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду