Батько загиблого журналіста вимагає від BBC покарати винних

09:02,
16 Липня 2013
1800

Батько загиблого журналіста вимагає від BBC покарати винних

09:02,
16 Липня 2013
1800
Батько загиблого журналіста вимагає від BBC покарати винних
У жовтні 2012 року покінчив життя самогубством Рассел Джослін (Russell Joslin) – місцевий кореспондент BBC у Ковентрі та Уорікширі. Наразі батько журналіста заявив, що він зробив це через помилкові звинувачення в сексуальних домаганнях до колег з BBC.

Батько Рассела Джосліна заявив, що BBC має знайти винуватих у тому, що його син був звинувачений безпідставно, і вони мають бути покарані.

«Я хотів би, щоб винуватці понели відповідальність за помилки, які вони зробили, – сказав Джослін BBC Radio 5 Live у вівторок. – Вони досі займають посади і навряд чи винесли урок, тож я не хочу, щоб це сталося з ким-небудь ще».

Виявилося, що на BBC Джосліна помилково звинуватили в сексуальних домаганнях до колеги. Батько Джосліна сказав Radio 5 Live, що за 11 днів до самогубства його син подавав офіційну скаргу щодо помилкових звинувачень і дуже хвилювався про те, що може втратити роботу. Батько – колишній поліцейський з більш ніж 40-річним досвідом – каже, що не розуміє, на якій підстави було висунуто звинувачення, адже докази жодним чином не було зафіксовано.

Поки BBC відмовляється повідомляти, чи було прийнято якихось дисциплінарних заходів щодо відповідальних за необґрунтовані звинувачення менеджерів. Внутрішнє розслідування справи Джосліна показало, що хоча були прецеденти, коли він не дотримувався норм поведінки, проте реальних фактів сексуальних домагань чи переслідувань не встановлено.

В той же час представники BBC повідомляють, що вже зроблено ряд кроків для усунення недоліків у системі менеджменту, а також проведено тренінги для персоналу з метою покращення психологічного здоров’я.

«Рассел Джослін був шанованим і улюбленим членом команди на радіо Ковентрі й Уорікширу. Нам усім його дуже не вистачає. BBC висловлює найглибші співчуття та просить вибачення в родини Рассела, його друзів і колег. Ми винесли з цього урок, і в майбутньому дотримуватимемось усіх рекомендацій з цього приводу», – зазначає керівництво корпорації в офіційній заяві.
 

Джерело: The Guardian

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
International Business Time (на фото: Р. Джослін)
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду