Колишній топ-менеджер BBC повернув корпорації £375 тис.

16:06,
1 Липня 2013
1716

Колишній топ-менеджер BBC повернув корпорації £375 тис.

16:06,
1 Липня 2013
1716
Колишній топ-менеджер BBC повернув корпорації £375 тис.
Ролі Кітінг (Roly Keating), який покинув корпорацію, щоб очолити Британську бібліотеку, повернув суспільному мовнику вихідну виплату в сумі £375 тис. після того, як це рішення було розкритиковане в парламенті через невиправдано великий розмір.

Компенсація Кітінгу була однією з низки великих вихідних виплат (дорівнює 18 місячним зарплатам), розслідуваних Національним контрольно-ревізійним відомством (National Audit Office). Результат дослідження було опубліковано в парламенті та містило слова про те, що BBC надто часто без поважних причин порушує свої власні правила щодо припинення контрактів зі співробітниками.

Розслідування показало, що ні тодішній гендиректор BBC Марк Томпсон (Mark Thompson), ні HR-директор BBC Люсі Адамс (Lucy Adams), не підписували жодних указів щодо виплати компенсації в такому розмірі.

Коли Кітінг дізнався про висновок розслідування, одразу надіслав листа до Бюро разом із чеком на всю суму вихідної допомоги, що він отримав. Друзі описують 51-річного Кітінга як скромну та дуже благородну людину та зазначають, що саме такого вчинку можна було від нього очікувати.

Кітінг працював на BBC протягом 29 років. Працюючи наглядачем за BBC2 і BBC4, а також завідувачем архівом, Кітінг мав зарплату розміром £250 тис. на рік. Британська бібліотека пропонує дещо меншу плату – близько £150 тис., але він вирішив піти, оскільки доля його в корпорації була невідома – останнім часом там відбувся ряд звільнень.

«Я ніколи не хотів би мати гроші, виплачені несанкціоновано та непрозоро», – написав Кітінг у листі до генерального директора BBC Тоні Холла (Tony Hall), пояснюючи своє рішення повернути гроші.

У зв’язку з рішенням Кітінга Національне контрольно-ревізійне відомство не буде проводити подальше розслідування щодо винуватців призначення завеликої компенсації.
 

Джерело: The Guardian

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
The Guardian (на фото: Р. Кітінг)
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду