У Німеччині радикальні ісламісти побили журналістів суспільного телебачення

10:48,
11 Червня 2013
1616

У Німеччині радикальні ісламісти побили журналістів суспільного телебачення

10:48,
11 Червня 2013
1616
У Німеччині радикальні ісламісти побили журналістів суспільного телебачення
На журналістів громадського мовника ARD напали мусульмани радикальних поглядів. Журналісти планували знімати інтерв'ю з імамом мечеті про парафіян, що планують вирушити до Сирії і воювати на боці противників Башара Асада.

Німецькі ЗМІ повідомили, що в місті Оффенбах група мусульман атакувала трьох співробітників телеканалу ARD, коли ті чекали біля центральної мечеті Таухід міста місцевого імама, який обіцяв дати журналістам інтерв’ю після п’ятничної молитви. Найбільше зі знімальної групи постраждав оператор, якого госпіталізували з черепно-мозковою травмою. Також нападники розбили знімальне обладнання. Поліція Оффенбаха почала розслідування за фактом нападу.

Журналісти збиралися знімати сюжет про групу молодиків, які, за їхніми даними, були парафіянами мечеті. Репортери з’ясували, що вони збираються відправитися до Сирії воювати на боці повстанців. За словами імама цієї мечеті Тахера Наваза, з яким журналісти зустрілися пізніше, на знімальну групу напали саме ті молоді люди, які, за чутками, збираються їхати воювати у Сирію.

За даними журналістів ARD, до групи радикальних ісламістів входить близько десяти осіб. За ними досить давно ведуть спостереження спецслужби. Як розповів імам Тахер Наваз, усі вони поступово віддаляються від його мечеті і, мабуть, стали поділяти радикальні погляди.

Загалом, німецькі спецслужби вважають, що заради участі у громадянській війні у Сирії проти Асада, з Німеччини виїхало близько 50 ісламістів.

Джерело: КорреспонденТ.net, Лента.ру

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Лента.ру (на фото: мечеть в Оффенбасі)
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду